• ru
  • en

СПА регион

Район благословен с природни дадености .
Множеството минерални извори,ски писти , близостта му до Бяло море  правят региона много  надежден за инвестиции.

Представяме ви едни от най-развитите СПА центрове в региона, в България и на Балканският полуостров.

Добринище , Баня , Елешница ,

Огняново , Велинград , Сандански  Добринище

  Градът е известен с минералните си извори още от древността. Има 17 извора с температура от 30 до 43 градуса. От недрата му бликат извори, във водата на които има сребърни йони.  Добринище се препоръчва за бално и климатолечение. Природните дадености и изградените съоръжения, както и близостта до ски пистите на Безбог, го определят и като център за планински и ски туризъм. Има заведения, механи и открит басейн с минерална вода. 

 


Баня

Баня се намира на 5 километра от град Банско, в Родопи планина. Селото е обградено е от полите на Рила, а пред него се простира величественият Пирин. В землището му има 70 минерални извори с температура на водата около 55°. Минералната вода може да се използва за балнеолечение и профилактика.Комбинацията от природни дадености, минерални извори, само на няколко километра от най- големият ски центъра на Балканите. Правят интереса към имотите в селото оправдан.
 Днес топлата минерална вода все още тече от чешми и вади по улиците на селото. Особено привлекателни са няколкото откритите плувни басейни с минерална вода .


Елешница 

Село Елешница е малко селце сгушено между - Пирин, Рила и Родопите.Намира се на 18 км. от пистите на гр. Банско. В селото има минерални извори с лечебни свойства. Основните извори са два: Златарица и Варвара.
   Местоположението на източника,, Златарица"' позволява изграждането на значителни по обем и площ сгради, басейни, спортни комплекси.  Мястото е екологично чисто, с умерен климат и просторен изглед към Пирин планина.  Във момента функционира спортен комплекс, плувен басейн с минерална вода.
  Термален източник "Св. Варвара"  е с температура 58 С. В сравнение с водите на село Баня, тази е с намалено съдържание на сяра. Тя е с доказани лечебни качества за кожни болести,травматични увреждания на стави и кости.
  Селото е заселено и съществува още от римско време , заради топлите извори и мекият климат.
  Към момента е неизчерпаем извор на имоти за инвестиране .


Огняново

Огняново е българско село, разположено в югозападна България, в Родопи планина, съвсем близо до границата с Гърция На 12 километра от Гоце Делчев, на около 50 км от Банско  и на около 200 км от град София.
  Селото е разположено на 540 метра надморска височина, с благоприятен климат .
  Множеството минерални извори на територията му съчетани с красива, живописна природа го превръщат в отлично място за балнеоложки и селски туризъм.
  Минералните бани се състоят от 24 термоминерални извора, лекуващи множество заболявания.


 Велинград

Велинград - СПА столицата на Балканите.
Най-голямото богатство на курорта са изобилните топли и горещи минерални води , бликащи от 80 извора. Те са слабоминерализирани, с дълбок произход, кристално чисти, бистри, топли и горещи.
Тук минералната вода съчетана с природни богат­ства дарява на хората здраве, радост и удоволствие. Има множество минерални басейни , открити и закрити . Градът е потънал в зеленина с множество паркове и иглолистни гори. Тук се намира и най-големият карстов извор в България – Клептуза.
 Едно невероятно място , не само за почивка , но и за втори дом .
Сандански

Сандански минерална вода , планинска свежест, благоприятни климатични условия.

Малко градче, разположено в Пирин планина, сред красиви поля, гориста местност, прелестни гледки и полъх от Бяло море.

Местността изобилства от наличието на минерални извори с лечебни свойства. Вода блика в повече от 80 минерални извора, чиято температура варира между 42 и 81 градуса. Тя е с ниска минерализация с богат химически състав, лекуваща редица заболявания.

Заедно с близостта му до Бяло море , предават на мястото прекрасна възможност за добра инвестиция .