• ru
  • en

 Слънчев бряг  

 е перлата на  Черноморието , разположен е в живописен залив . Плажната ивица е с дължина 8 километра , на някои места достига ширина 100 м. Близостта до старопланинския масив и морето е прекрасна комбинация , доставяща прохлада и свежест. Слънчев бряг е носител на  отличието „Син флаг” – признание за  екологично чиста природна среда. Плажът  е от ситен жълто-златист пясък, морското дъно е с много лек наклон и е удобно за къпане. Климатът е морски – мека зима и сухо и горещо лято.  Комплексът е препълнен с атракции и забавления. Многобройни са местата за хранене,  от  улични локали с жива музика до шикозни ресторанти , безброй барове и дискотеки . За любителите на спорта , не липсват забавления в морето , на сушата и въздуха. Прекрасно място за отдих и почивка целогодишно .

Несебър

 граничи на север с перлата на Черноморието  - Слънчев бряг . Една симбиоза от старин град и модерен курорт. Слънчеви пляжове и обаянието на древността .Старият град е паметник на културата, включен в листата за световното културно наследство.  Днес  е привлeкателно място за романтични разходки ,по тесните калдаръмени улички. Приятни изживявания и отмора в многобройните крайбрежни  магазинчета, локали и ресторанти. Новият град е с модерен облик  със съвременна архитектура , отговаряща на последните тенденции в туризма. Несебър има  своето пристанище, благодарение на което е част от множество световни круизи. 

Свети Влас

 е живописно селище, скътано в подножието на южните старопланински склонове до брега на морето. Разположението му между планина и море, прави климата му подходящ за лечение на белодробни и костни заболявания. Модерното яхтено пристанище привлича любители на ветроходството от световна класа .


Поморие

 черноморски кът , обединяващ в себе си романтика и уют, присъщи само на малките градове. Поморие или Древно Анхиало е  очарователен със своята непринудена атмосфера, прочут с лечебната кал на Поморийското Солено езеро и ароматните вина,  произведени в този регион. В последните години градът  се обособява като притегателен център за целогодишен балнеологичен, спа и уелнес туризъм.

Созопол

най -старият и най–красив град от Южното ни Черноморие. Той е разположен на няколко малки полуострова, в водите му има множество малки острова. Със своето културно – историческо минало , запазената архитектура , многобройните си плажове , ежегодните празници на изкуствата Аполония , градът е целогодишно привлекателно място . 


Обзор

малък град, скътан в полите на Стара планина с излаз на Черноморският бряг с най- дългата плажна ивица. В близост до минерални извори .

 

 


Приморско

е полуостров в Черно море, в подножието на Странджа планина, с най- голямата плажна ивица. Всяка година градът е посещаван от милиони туристи. Привлечени от благоприятното съчетание на море и планина, история и култура, атракции и забавления.


Южно Черноморие

Южното крайбрежие обхваща няколко елитни морски курорта Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол, Царево, Ахтопол.