• ru
  • en

Ковачевица

 

  Ковачевица село в Западните Родопи - исторически и архитектурен резерват. Магията на Родопите в съчетание с къщите от XVIII век е опияняваща . Камък и дърво , дебели зидове , високи не престъпни стени с малки прозорчета са характерни за къщите в селото . Едно малко райско кътче в близост до минералните води на Огняново , до пистите на Банско и не на повече от 120 километра от Бяло море . Уникално съчетание за хора любители на старината , спокойствието и пътувания

ЛещенСело Лещен е архитектурен резерват с множество старинни къщи, който ни връщат назад във времето.

Живописно , малко , планинско селище на 1050 метра .

Старинната архитектура прави селото любимо място за разходка, тишината ви завладява със спокойствие и уединение .

Искате ли всичко това купете имот тук !


Делчево

Село Делчево  се характеризира със своеобразен архитектурен облик.
В хармония са съчетани стръмния склон с амфитеатралното разположени  къщи прорязани от тесни калдъръмени улички .
Всичко това заобиколено от вековна гора и фантастичен пейзаж  от 1050 метра надморска височина.
По голяма част от  сгради са строени в края на 19 век, част от тях са архитектурни паметници на културата.
Тук  скалите са вградени в зидовете  на приземния етаж , интересно и характерно за региона строителство от Възраждането .
 Къщите са с еркерно наддаване на втория етаж и огромни чардаци.
В селото се усеща Възрожденският дух , много от сградите са реставрирани и реновирани .
Прекрасно място за втори дом !


около  язовири 

  Язовир Сопот се намира  в Северна България  в средният дял на Предбалкана,  на  30 km от Троян и 35 km  от Ловеч. Чудесно място за риболов. Любителите рибари  имат възможност да покажат своето майсторство при улов на бяла риба, толстолоб, шаран и уклей. В района има множество села с автентични стари къщи , разпръснати в малки махали . Даващи уединение и спокойствие .

 Язовир Тича се  намира в Североизточна България. В язовира се ловят платика, шаран, сом, каракуда, червеноперка, кефал и бяла риба. По брега на водоема има много  поляни за палаткови лагери. Около стената има вилна зона.  Язовирът е разделен на две части - северна и южна. Северната част е вододайна зона, а южната е разрешена за любителски риболов. 

язовир Бакърдере /Веринско намира се само на 40 километра от София , по магистрала Тракия . Едно привлекателно място със своята природа в близост до Столицата . В язовира се хваща различни видове риба , най атрактивна е слънчевата риба , бял тостолоб , костур , уклей.